ARTICLES/Press




>> DANCEPHOTOCOPY-TRANCE-EDITION(Greece&Cyprus)2005
from Natural High Trance Family


>>BABYLONIA Newspaper Nov 2006,
text by Natural High Family


Το Πάρτι Δεν Σταματά Ποτέ!!! (only in Greece)
Ηλεκτρονική Χορευτική Μουσική (Η.Χ.Μ), (techno,house,psychedelic,trance,RAVE, Djs Festivals) όλες αυτές οι λέξεις και πολλές άλλες συνθέτουν το πολύχρωμο και ποικιλόμορφο πάζλ των πάρτι ή αλλιώς των ολονύχτιων γιορτών μας…
Μια μουσική σκηνή, αλλά και κουλτούρα, που εκτός από την ψυχαγωγία περιλαμβάνει ιδιαίτερους τρόπους έκφρασης, και συγκεκριμένους κώδικες, τόσο για τους μυημένους όσο και για τους αυτομυημένους φίλους.
Σκοπός των parties που κάνουμε είναι η συνεύρεση και η αγάπη για την {δυνατή} Η.Χ.Μ., όμως το σημαντικότερο είναι ο εκστατικός χορός μας. Μέσα από αυτόν βιώνουμε την ΕΜΠΕΙΡΙΑ της ΕΝΩΣΗΣ ανεξαρτήτως προέλευσης θρησκείας ή ομάδας. Αυτό το ονομάζουμε συναισθησία (κοινό αίσθημα από μία ομάδα συνειδητών όντων την ίδια στιγμή).
Καταλαβαίνουμε ότι αυτό ίσως να ακούγεται υπερβολικό για κάποιον που έχει έρθει 1 – 2 φορές σε κάποιο από τα parties και η «μονότονη επαναλαμβανόμενη» μουσική μας τον παραξένεψε…Η αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι για να διαβάσεις ένα κινέζικο κείμενο υπάρχει μία σημαντική προϋπόθεση,…να ξέρεις κινέζικα!
Αυτή η μουσική κουλτούρα τόσο παρεξηγημένη και συνυφασμένη με το κυνήγι της αστυνομίας και τον κιτρινισμό των μαζικών μέσων ενημέρωσης.Με βαρύγδουπες αναφορές τόσο για ολονύκτια όργια με χρήση απαγορευμένων ουσιών, όσο για διοργανώσεις παράνομων party, χωρίς ειδικές άδειες, οδήγησε στο να δημιουργηθεί μια ιδιότυπη ατμόσφαιρα μοναδική στα ευρωπαϊκά χρονικά, ακόμα και σε σύγκριση με τους ειδικούς νόμους και την καταστολή που ακολούθησε την άνθιση των βρετανικών Free Raves Parties, στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Φυσικά η συνεισφορά των media ήταν και είναι μεγάλη σε ένα τόσο «πιασάρικο» θέμα αλλά πιο μεγάλη είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας.Αξιομνημόνευτη περίπτωση είναι η διαβόητη Mana Raver (μοναδική περίπτωση γραφικότητας τηλεοπτικού «παραθυροαστέρων» της μίας εβδομάδας. Όπου μετά έγινε και σατιρικό Comic.
Όπως και τα «ζογκλερικά» sticks που βρέθηκαν σε κάποιο party και παρουσιάστηκαν από τα media από κάποιους ειδικούς, με περισπούδαστο ύφος πάντα, σαν αξεσουάρ που ικανοποιούσαν τις Σαδομαζοχιστικές ορέξεις των θαμώνων…Δεν θα ισχυριστούμε ότι όλα όσα λέγονται για τα party είναι μυθεύματα των αρχών. Απλώς η υπερβολή, και η λογική του εύκολου θύματος και του απομπομπαιου τράγου, καταντά εξοργιστική, κάποιες φορές…
Όσων αφορά τώρα τις «απαγορευμένες» ουσίες, αρκεί να κάνουμε μια βόλτα έξω από το σπίτι μας και θα καταλάβουμε ότι το πρόβλημα είναι, μάλλον κοινωνικό και πολιτικό, παρά ηθικό, και θα πρέπει κάτι, επιτέλους, να αλλάξει, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα.
Μέσα από όσα ειπώθηκαν παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι η κουλτούρα των parties και της Η.Χ.Μ. είναι, με όλες τις πιθανές αδυναμίες της, ένα ζωντανό και δημιουργικό στοιχείο της σύγχρονης νεανικής κουλτούρας, και των επερχόμενων δομών μίας πνευματικής αναγέννησης η οποία θα εκφράζεται τόσο μέσα από το νού, όσο και μέσα από το σώμα…

To be Continue…
Natural High Family
(ανεξάρτητη ομάδα/παρέα που διοργανώνει Underground Parties/Events στην Ελλάδα)



>> ATHINORAMA Magazine txt for TRNCECEISTA 2(Nat105)

>>FREEZE Mgz Interview from Nats... March-April 2007



>>Eleutherotipia Newspaper/Epsilon mgz- Sun 20 May 2007 Review for Legalize Festival and Nat kiosk in the 2 pages Foto!!!

2 comments:

Anonymous said...

hiya alex its me emma ..thanks for all your help and being a great guy ..keep spinning the tunes ..harcore will never die :)

Anonymous said...

Realy nice job!!!
Keep it alive!!!
Iraklis M